Werkwijze:

Depressieve gevoelens, angst, ziekte, onzekerheid, problemen met verlies, burn-out. Veel mensen krijgen daar wel eens mee te maken. Soms heb je daar zoveel last van dat het je functioneren in het dagelijks leven in de weg staat.  Het lukt je niet meer om zelf een manier te vinden om om te gaan met je probleem. Samen met een therapeut je probleem onderzoeken kan helpen beter met je probleem om te gaan. Het kan lastig zijn om over je problemen te praten. Ik ga jou hierbij helpen en ondersteunen.

Nadat we hebben onderzocht wat je hulpvraag is ga ik kijken welke vorm van therapie het beste bij jou past. Ieder mens is anders. We gaan in de gesprekken doelgericht aan de slag en je leert hoe je om kunt gaan met de problemen die je ervaart zodat je weer verder kunt.

Het is van belang dat er een wederzijdse connectie is tussen de therapeut en de cliënt.  Voel jij de klik niet na het kennismakingsgesprek of tijdens de behandelingen, geef dit dan vooral aan. Samen kunnen we dan kijken naar een oplossing.

Het aantal gesprekken kan variëren van 5 tot 10 gesprekken. Soms kunnen 1 of 2 gesprekken al voldoende te zijn om verder te kunnen.Het eerste gesprek is een intake/kennismaking gesprek via telefoon of via Facetime, dit is kosteloos. De volgende gesprekken vinden plaats in de praktijk in Nieuw Vennep, Hoofddorp of Heemstede. 

Tijdens het eerste kennismakings-intake gesprek kan je zelf aangeven waar je wil afspreken. Het is soms mogelijk om de gesprekken online te voeren( uit ervaring weet ik dat dit ook helpt). Maar mijn voorkeur heeft het om elkaar elkaar in het echt te zien(live). Je kan bij mij terecht met of zonder een verwijzing van de huisarts.

 

Wandelen?

Wil je letterlijk en figuurlijk in beweging komen? Je wilt bijvoorbeeld graag afvallen maar het lukt je maar niet om in beweging te komen. Dan is het mogelijk om tijdens de gesprekken te wandelen. Wandelen in de natuur helpt om te relativeren en je hoofd leeg te maken. Daarnaast is bewegen gezond voor je lichaam.