Home » Werkwijze

Werkwijze:

In het eerste gesprek vertel jij je verhaal en formuleer je jouw hulpvraag, eventueel geholpen door mij. Jouw hulpvraag is datgene waar jij de meeste hinder van ondervindt, dus wat voor jou het meest belangrijk is om aan te werken. Ik neem voor alle gesprekken ruim de tijd. Ik heb  gespreksmethodiek gehad volgens de leer van  Prof. Dr. Gerard Egan. Deze methodiek is gebaseerd op de humanistische psychologie van Carl Rogers, die uitgaat van de aangeboren kracht die elke mens bezit om zichzelf te ontwikkelen in een richting die goed is voor hemzelf en anderen. 

De therapeut (ik) schat in of de therapie helpend of passend is bij jouw hulpvraag en zo ja, welke soort behandeling het best is.  Samen bepalen we hoe het behandeltraject zal gaan verlopen. Het is van belang dat er een wederzijdse connectie is tussen de therapeut en de cliënt. Voel jij de klik niet na het kennismakingsgesprek of tijdens de behandelingen, geef dit dan vooral aan. Samen kunnen we dan kijken naar een oplossing.

We zullen samen kijken naar:

Wat heb ik nodig en wat kan ik doen om beter met mijn probleem om te kunnen gaan?

Wat vind ik belangrijk in mijn leven? En hoe ga ik dit integreren in mijn verdere leven?

Wat zijn mijn valkuilen en wat mijn kwaliteiten? Hoe ga ik die inzetten?

Het aantal gesprekken kan variëren van 5 tot 10 gesprekken. Soms kunnen 1 of 2 gesprekken al voldoende te zijn om verder te kunnen. Je kan bij mij terecht met of zonder een verwijzing van de huisarts. Ook is het mogelijk om de gesprekken online te voeren(beeldbellen).

Wandelen?

Wil je letterlijk en figuurlijk in beweging komen? Je wilt bijvoorbeeld graag afvallen maar het lukt je maar niet om in beweging te komen. Dan is het mogelijk om tijdens de gesprekken te wandelen. Wandelen in de natuur helpt om te relativeren en je hoofd leeg te maken. Daarnaast is bewegen gezond voor je lichaam.